Zorgendoosje of geluksdoosje maken

Soms zit je hoofd helemaal vol. Met allemaal gedachten bijvoorbeeld. Dit kunnen leuke gedachten zijn, maar het kunnen ook vervelende dingen zijn of iets waar je je zorgen over maakt. Als je kind hooggevoelig is, herken je dit vast wel. Of misschien ook wel bij jezelf 😉

Als je hoofd vol zit met zorgen of vervelende dingen, dan kun je niet meer zo goed nadenken. Het kan ook zijn dat je je daardoor niet zo lekker voelt. Misschien word je wel snel boos of ga je om hele kleine dingen huilen.

Maak een zorgendoosje

Een zorgendoosje kan daarbij helpen. Je hebt vast nog wel een doosje of potje thuis dat je daarvoor kunt gebruiken. Laat je kind het versieren met stickers, kralen, strass-steentjes of iets dat hij (of zij) mooi vindt.

In het doosje kan je kind zijn gedachten stoppen die ervoor zorgen dat zijn hoofd vol zit. Laat hem de gedachte op een briefje schrijven en in het doosje doen. Zo kan hij deze voor een tijdje of als hij dat wil voor langere tijd even wegstoppen. En als de gedachte hem niet meer in de weg zit, dan kan hij hem weer uit het doosje halen en weggooien.

Of een geluksdoosje

Je kunt het doosje ook gebruiken als geluksdoosje. Dan stop je juist allemaal gedachten en herinneringen in het doosje waar je blij van wordt en die je graag wil bewaren.

Je kind kan zelf kiezen wanneer hij het doosje wil gebruiken voor zijn zorgen of voor geluksgedachten. Of je kunt hem ook twee doosjes laten maken, één voor de fijne herinneringen en één voor de zorgen. Dan hoeft hij niet te kiezen.

Veel rust en plezier met het doosje.

Groetjes, Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *