Als het goed gaat met mijn kind dan gaat het ook goed met mij

“Als het goed gaat met mijn kind dan gaat het ook goed met mij”

Misschien zeg je dit zelf ook wel eens. In ieder geval hoor ik het ouders regelmatig zeggen. Ik herken het zeker ook, maar dan vooral in de omgekeerde vorm. Als het niet zo goed gaat met mijn kind, dan voel ik dat als ouder ook. Vooral als je al van alles hebt geprobeerd om je kind te helpen en ‘niets’ lijkt te werken. Soms lijkt het zelfs dat het, door de dingen die jij doet of zegt, alleen maar erger wordt.

Worsteling

Er is niets vervelender dan je kind zien worstelen en dan is het logisch dat jij als ouder een tandje bijzet om je kind te helpen. Jij gaat bijna mee worstelen, maar het is de vraag of jouw kind daar bij gebaat is of juist niet. Ik weet inmiddels dat het vaak ‘juist niet’ is. Maar achterover leunen voelt ook niet goed. Zeker niet als jij zelf hooggevoelig bent, want dan ben je extra zorgzaam en empathisch. Daardoor doet het je ook zoveel als je kind niet lekker in z’n vel zit.

Machteloos

Een uitspraak die ik vaak hoor van ouders is ‘wij weten het ook niet meer’. Een machteloos en naar gevoel. Jij als ouder zou toch moeten weten hoe je je kind kunt helpen? Maar zo is het helaas niet altijd. Een hooggevoelig kind leren kennen en weten wat het nodig heeft, dat is een zoektocht. Want soms helpt iets wel en een volgende keer weer helemaal niet. Best lastig, zeker als je alles zelf uit moet zoeken.

Ik ben iemand die veel zelf heeft uitgezocht over hooggevoeligheid. Voor mezelf en voor mijn hooggevoelige kind. Een hele zoektocht, dat kan ik je vertellen. Ondanks dat ik heel veel weet over wat ik kan doen, lopen wij ook nog regelmatig in de valkuilen. Maar we krabbelen er altijd weer uit 😊 en leren nog elke keer weer bij.

Ervaring delen

De kennis en ervaring die ik heb, deel ik graag met jou en je kind. Want waarom zou je het allemaal zelf moeten doen? Je kunt bijvoorbeeld een coachtraject volgen waarbij ik zowel jou als je kind begeleid. Voor mij voelt het namelijk niet goed als ik alleen met je kind zou werken zonder ook jou de kennis en inzichten te geven over hooggevoeligheid.

Zeker in het begin heeft je kind jou nodig om zich bewust te worden van allerlei zaken die met zijn (of haar) hooggevoeligheid te maken hebben. Zodat hij bijvoorbeeld signalen van overprikkeling gaat herkennen en gaat ontdekken wat hij kan doen om weer rustig en ontspannen te worden.

Eerste hulp bij hooggevoeligheid

Mijn kennis en ervaring deel ik ook tijdens mijn cursus ‘Eerste Hulp Bij Hooggevoeligheid’ waarin ik vertel wat hooggevoeligheid is, over prikkels en overprikkeling, over de verschillende groepen hooggevoelige kinderen en hoe je ze kunt helpen, over emoties en helpende gedachten.

25 januari start er een cursus, bij GOB de Bengel in Markelo. In drie bijeenkomsten van 2 uur krijg je inzicht in wat hooggevoeligheid is en handvatten om je kind te helpen om ermee om te gaan. Zo komt er meer rust en vertrouwen in jullie gezin.

Wil je meer weten over een coachtraject, neem dan gerust contact met me op.

Meer informatie over de cursus vind je door te klikken op deze link. Daar kun je je ook aanmelden. Er zijn nog een paar plekken vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *