Mijn moederhart breekt in duizend stukjes

Deze week zijn de scholen begonnen. Voor veel hooggevoelige kinderen weer een spannende tijd. Zo las ik dit bericht van Marloes, de moeder van een jongen die ik op dit moment coach.

Oh …. even van me afschrijven

“Mijn onzekere mannetje, gewoon letterlijk ziek van de spanning. Het houtkamp, school, de leuke vakantie waar hij al z’n nieuwe vrienden zo van mist. Kan ik het allemaal wel in mijn nieuwe schooljaar? Vinden ze me wel leuk? Is mijn bun wel cool genoeg? Wat als ik een slecht cijfer haal, ik hoop niet dat juf boos wordt. Allemaal doemscenario’s.

Oh zucht…..mijn moeder hart breekt in duizenden stukjes. Kon ik hem maar helpen, maar soms lijkt het of hij steeds verder weg van me komt te staan. Nam hij maar zoveel van mij aan als dat hij zich druk maakt over wat de rest van hem vraagt. En misschien moet hij ook niets van mij aannemen en lekker zijn eigen weg kiezen. Dat is ook wat ik oprecht hoop dat hij doet. Hij is zo’n lief warm gezellig grappig mannetje. Maar wel iemand die dat lieve warme gezellige grappige mannetje soms even helemaal kwijt is.

Samen pakken we de tips van onze coach Judith de Potter erbij. Ik zie dat het hem helpt. Het geeft hem duidelijkheid en rust in zijn hoofd. Maar ook dikke tranen. Huil maar lieverd het is niet erg.

Lief stoer mannetje van me. De wereld is bikkelhard lieverd maar vind het vertrouwen in jezelf. Vertrouw op je kracht. De rest van de wereld blijft ook altijd op zijn eigen weg. Ga niet alleen links af maar bekijk alle wegen richting Rome. Er is er altijd één die voor jou het beste past.

Maandag begint school weer, maar leef de dag. Elke nieuwe dag biedt nieuwe kansen en mogelijkheden. Jij bepaalt die route. En heb je hulp nodig dan zijn wij bij je. Samen zijn we sterk…..💪🏻”

Onder haar post zag ik reacties van andere moeders die dit heel erg herkennen. Misschien herken jij het ook wel en maak jij je ook zorgen om jouw kind.

Tip

Wat ik je vandaag mee wil geven is dit. Maak in deze eerste weken van het schooljaar een afspraak met de leerkracht of mentor van je kind. Vertel (als het kan samen met je kind) waar je kind mee zit en tegenaan loopt. En vooral ook waar hij (of zij) behoefte aan heeft. School is een plek waar veel prikkels zijn, waar jouw hooggevoelige kind dus snel van overprikkeld kan raken. Als de leerkracht of de mentor weet wat fijn en niet fijn is voor jouw kind, dan kan hij of zij daar rekening mee houden en je kind ondersteunen waar nodig.

Wacht in ieder geval niet te lang met hulp zoeken, want het is voor niemand fijn als het teveel wordt en je kind heel onzeker of gefrustreerd en boos wordt.

Pippi Langkous

Ik hoop dat jouw zoon of dochter met vertrouwen en met de instelling van Pippi Langkous ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ aan het nieuwe schooljaar is begonnen. Een positieve manier van denken helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. Dat gun ik jouw kind, heel erg!

Neem gerust contact met me op als je wil dat ik jou en je kind daarbij help.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *