Ik hou van mij

Ik volg zelf nog regelmatig trainingen. Om mezelf te ontwikkelen als coach en ook voor mijn eigen ontwikkeling. Zo volg ik op dit moment een training over positief opvoeden. Natuurlijk om te kunnen gebruiken in mijn praktijk maar ook zeker voor mezelf 😊. Want ik kan soms best wat positiviteit gebruiken in mijn rol als ouder. Ik kan wel eens uit de bocht vliegen, mopperen en alles onder controle willen houden. Maar dat brengt af en toe wel negativiteit, ook bij de rest van mijn gezin.

.

Affirmaties

In de training gaat het onder andere over mindset en over affirmaties. Een affirmatie is een positieve krachtige zin. Als je die heel vaak herhaalt, kan die helpen om iets in jezelf te veranderen. Meestal is het het tegenovergestelde van wat je eigenlijk vindt of denkt over jezelf. Je maakt dus iets positiefs van iets wat je negatief denkt over jezelf. Misschien denk jij snel ‘ik kan het niet’. De affirmatie is dan bijvoorbeeld ‘ik kan het’. Door deze zin heel vaak achter elkaar te zeggen, gaat jouw brein daar iets mee doen en het meer geloven.

.

Op zoek naar mijn affirmatie

Dinsdag was ik aan het wandelen en toen dacht ik aan de training en aan de affirmaties. Ik dacht bij mezelf ‘ik ga eens op zoek naar een goeie affirmatie voor mij’. Ik begon met een zin, ‘ik kan het, ik wil het, ik doe het’ maar dat was nog niet wat ik zocht. Zo kwam er steeds een nieuwe zin die beter paste maar steeds nog net niet helemaal. Op een gegeven moment zei ik ‘ik hou van mezelf’ en die raakte me meteen. Ik voelde dat die klopte. Ik kreeg tranen in mijn ogen en een soort kriebel in mijn buik. En dat geeft vaak aan dat het klopt.

.

De kracht van herhalen

De rest van de wandeling heb ik de zin steeds herhaald, ‘ik hou van mij, ik hou van mij, ik hou van mij’. Een zin die je meestal niet zo vaak tegen jezelf zegt. Ik kan best kritisch zijn op mezelf. Ik vind al snel dat ik iets niet goed doe. Of dat anderen iets niet goed doen en daar zeg ik dan ook meteen iets van. Ik zeg en doe wel eens dingen waar ik niet trots op ben waar ik mezelf dan voor op mijn kop geef. Niet echt dingen waardoor ik van mezelf hou. Dus deze zin ‘ik hou van mij’, ja dat deed me wel wat.

Ik ben het blijven zeggen tijdens de rest van de wandeling en ik ga er ook nog iets anders mee doen. Een tekening maken of een collage zodat het nog krachtiger wordt en ik het nog meer ga voelen. Ik voel dat het nodig is om dit tegen mezelf te zeggen. Ze zeggen wel eens ‘je kan pas van iemand anders houden als je van jezelf houdt.’

.

Tip

Ik wil je als tip geven om deze week ook een wandeling te maken. Denk van te voren even na over een negatieve gedachte die je regelmatig over jezelf hebt. Bijvoorbeeld: ‘ik ben geen goede moeder’, ‘ik ben niet aardig’,  ‘ik kan er niets van’. Maak daar dan een positieve zin van en zeg die hardop tegen jezelf en blijf dat de hele wandeling herhalen. Bijvoorbeeld: ‘ik ben een goede moeder’, ‘ik ben aardig’, ‘ik doe wat ik kan’. Ik ben benieuwd wat het met je doet. Ik wens je in ieder geval een fijne wandeling en veel plezier met het ontdekken van jouw positieve affirmatie.

. hooggevoelig hooggevoeligheid

Gratis adviesgesprek

Heb jij je al aangemeld voor het gratis adviesgesprek via het contactformulier? Dat kan nog tot 30 april. Wil jij even sparren, heb je een vraag of wil je je zorgen over je kind met me delen? Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Goor of online. Samen kun je altijd meer dan alleen.

P.S. Ken je het nummer ‘Ik hou van mij’ van Harry Jekkers? Via >>deze link<< kun je het beluisteren op youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *