Gelukkig nieuwjaar!

2020 is bijna voorbij. Gelukkig? Of heeft 2020 voor jou ook mooie dingen gebracht?


Een vreemd jaar

Het was voor veel mensen een vreemd jaar. Ook voor mij.

Het begon heel goed. De groei van mijn praktijk zette door. Ik had in januari weer een volle cursus Eerste Hulp Bij Hooggevoeligheid. Mijn nieuwe flyer was klaar. Die wilde ik bij scholen en andere plekken langs gaan brengen. Ik had aantal lezingen gepland over hooggevoeligheid bij gastouderbureaus en scholen. Nieuwe coachtrajecten gestart.

En toen kwam Corona en lag alles ineens stil.

Er was veel angst en onzekerheid. Maatregelen die ervoor zorgden dat we veel dingen niet meer mochten doen. Mensen raakten dierbaren kwijt. Ik helaas ook en ik heb niet van iedereen afscheid kunnen nemen zoals ik had gewild. Dat maakt me nog steeds verdrietig. Gelukkig zijn we zelf nog gezond.

Van ‘van slag’ naar ‘nieuwe kansen’

Ik was in het begin zelf ook even van slag. Wat ga ik doen? Wat kán ik nog doen? Mijn cursus in april kon niet live doorgaan. “Dan moet ik hem afzeggen.” En dat had ik ook bijna gedaan. Totdat ik dacht “Ik ga het gewoon online doen. ” Eerst kreeg ik kriebels. Kan ik dat wel? Wat heb ik dan allemaal nog nodig? Hoe ga ik dat doen? Maar op al die vragen kwam een antwoord en ik heb het gedaan.

En ik vond het hartstikke leuk. Er zaten zelfs ook voordelen aan, want de cursisten hoefden niet te reizen en oppas vragen was ook niet nodig. Er was genoeg ruimte voor interactie en dat gebeurde ook veel. Ik kreeg na afloop alleen maar positieve feedback en dat gaf mij het vertrouwen om de cursus vaker online te doen. En dat heb ik inmiddels nog twee keer gedaan en ook in 2021 staan weer een aantal cursussen gepland. (via deze link zie je wanneer er weer cursussen gepland zijn en vind je meer info)

Verder ontwikkelen

De Coronatijd heb ik ook gebruikt om mijn praktijk verder te ontwikkelen. Mijn website is aangepast, ik heb een duidelijk beeld van wie ik het allerliefste help, ik heb gewerkt aan mijn online en offline zichtbaarheid en eindelijk kan iedereen mijn gratis test downloaden.

Ik heb ook veel gelezen en mijn kennis over hooggevoeligheid nog verder vergroot. Nu kan ik kinderen en ouders nog beter helpen om zichzelf te leren kennen en inzicht te krijgen in wat hooggevoeligheid voor hen betekent en hoe ze ermee om kunnen gaan.

Ook dit jaar heb ik weer mooie coachtrajecten doorlopen met jongens, meiden en ouders. Het geeft me telkens een heel tevreden, blij en trots gevoel als ze aan het eind van een traject kunnen zeggen dat hun doelen zijn gehaald en dat ze zelf verder kunnen.

Terugkijken en vooruitkijken

Zo terugkijkend op 2020 naar wat ik heb gedaan, wat het mij heeft gebracht en wat ik heb geleerd over mezelf ben ik best tevreden over wat ik zie. Ik ben niet stil gaan zitten, maar heb juist gekeken naar wat er nog wél mogelijk was. En ik heb dingen gedaan die ik nog nooit eerder had gedaan. Best trots op mezelf.

Ik kijk aan het einde van dit vreemde jaar ook alvast vooruit. Wat wil ik bereiken in 2021? Wat zijn mijn doelen op persoonlijk en zakelijk vlak? Eén ding staat voorop, dat ik nog veel meer kinderen en ouders wil helpen om lekkerder in hun vel te zitten en zichzelf en hun hooggevoeligheid beter te leren kennen. Want daar word ik echt blij van.

Hoe kijk jij terug op 2020?

Wat heeft het jou gebracht en wat neem je mee voor 2021?

Misschien kunnen deze vragen je daar bij helpen:

  • Waarvan heb je het meest geleerd in 2020?
  • Waar ben je het meest trots op (over iets dat je hebt gedaan)?
  • Waar heb je het meest van genoten?
  • Welke doelen heb je gehaald? Wat heb je gedaan om je doelen te halen?
  • Welke doelen heb je niet gehaald en hoe kwam dat? Wat zou je de volgende keer anders doen om je doel wel te halen?
  • Waaraan of aan wie had je meer aandacht willen besteden?
  • Welke beslissing die je hebt genomen, heeft echt iets veranderd?

.

Ik wens jou en je familie een fijne jaarwisseling en heel veel plezier, geluk en gezondheid voor 2021!

.

Lieve groet, Judith

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *