Mijn droompraktijk

Ik ben pas geleden begonnen met een training bij Marlies van der Hout van Jouw succes-PRAKTIJK.
Om nog zichtbaarder te worden zodat ik nog veel meer ouders en kinderen kan helpen. Want dat is het liefste wat ik doe.

Opdracht

Ik kreeg eerst een schrijfopdracht waarbij ik alles op mocht schrijven waar ik van droom in mijn praktijk. Wat ben ik, wat doe ik en wat heb ik dan?

Daarna een vision board maken. Lekker bladeren in tijdschriften en alles uitknippen wat me raakte en wat ik bij het schrijven tegen was gekomen.

Als ik er nu naar kijk, zie ik zowel dingen die over mezelf gaan en ook over mijn klanten (ouders (opvoeders) en kinderen.) Bijvoorbeeld ‘stap voor stap op weg gaan’. Dat ben ik aan het doen en dat wens ik jou en je kind ook. Het hoeft niet allemaal van vandaag op morgen, je mag er best een tijdje over doen.

Leuke oefening

Dit is een leuke oefening om ook met je kind te doen. Laat hem (of haar) maar eens alles opschrijven waar hij van droomt. Wat doet hij, wat heeft hij en wat is hij dan? Als je kind bijvoorbeeld droomt van meer zelfvertrouwen zou hij op kunnen schrijven:

❤️ heb ik zelfvertrouwen
🧡 heb ik veel vrienden
💛 ben ik blij met wie ik ben
💚 ben ik tevreden
💙 maak ik fouten en daar leer ik van
💜 vraag ik om hulp als ik het even niet weet

Laat hem dan ook plaatjes en woorden of quotes zoeken in tijdschriften of op het internet die daarbij passen. Dan heeft hij een mooi overzicht van zijn droom en kan hij zien waar hij stapje voor stapje aan kan werken. Misschien komt hij er wel achter dat hij al best wat dingen doet om zijn zelfvertrouwen te vergroten.

Veel plezier met deze oefening. Ik ben benieuwd hoe jouw kind het vindt om dit te doen.

Meer blogs en info vind je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *