Workshop over hooggevoeligheid online

Nooit gedacht dat het geven van een online workshop zo leuk zou zijn. Dat ga ik vaker doen.

Gisteren was de tweede ‘bijeenkomst’ van de workshop Eerste Hulp Bij Hooggevoeligheid. En natuurlijk doe ik dat in deze tijd online.
Toen vijf weken geleden de maatregelen kwamen dat er geen groepen bij elkaar konden komen, dacht ik in eerste instantie ‘nou, dan kan de workshop niet doorgaan’. Maar al snel veranderde ik van gedachten en wat ben ik daar nu blij mee 😊

De deelnemers zijn ook heel positief. Iedereen kan elkaar horen en zien, reageren op elkaar, vragen stellen tussendoor en ze doen ook gewoon de opdrachten die ik gepland had. Dus in basis is het bijna precies hetzelfde als wanneer we wel bij elkaar konden komen.

Behoefte achter gedrag

Eén van de onderwerpen van deze les is leren kijken naar de behoefte achter bepaald gedrag van je kind. Als je namelijk de behoefte kan zien, dan kun je je kind veel beter begrijpen. En begrip van jou zorgt meteen voor een beter gevoel bij je kind. Als hij (of zij) boos is omdat tijdens het spelen iemand vals speelt, dan zou zijn behoefte kunnen zijn ‘dat het eerlijk gaat’. Als jij dat begrijpt en dat benoemt, dan zwakt meteen de heftigheid van de emotie af. Je kunt daardoor in verbinding blijven en samen gaan zoeken naar een oplossing.

Weet jij meestal welke behoefte jouw kind heeft? Probeer het maar eens te ontdekken en benoem wat jij denkt er aan de hand is. Ik weet bijna zeker dat je kind zich meteen een stuk fijner voelt.

In de foto zie je een aantal voorbeelden van ‘behoeftekaarten’ van gedachte-kracht.nl.

Ben je benieuwd naar de workshop? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *