Thuiswerken

Hoe gaat het met je?

Hoi, hoe gaat het met je? Hopelijk zijn jij en je familie nog goed gezond. Hier is alles in ieder geval nog goed.

De wereld staat op z’n kop, en in het klein (of misschien soms wel groot) staan ook veel gezinnen op z’n kop.

Thuiswerken

Mijn man werkt nu bijvoorbeeld ook thuis. Zit aan het bureau waar ik meestal zit te werken. Ik zit op andere plekken in huis of ga soms naar het kantoor van Smallsteps in Goor waar nu niemand aanwezig is. Daar kan ik nu even rustig werken.

Want onze kids zijn natuurlijk ook thuis. Met schoolwerk bezig of iets anders aan het doen 😉 Er wordt veel zelfstandigheid van ze verwacht maar dat is niet makkelijk voor alle kinderen.

Dus misschien heb je er als ouder wel een extra taak bijgekregen, die van ‘controleur’ of het huiswerk wel is gedaan. Dat zal, zeker door pubers, niet altijd worden gewaardeerd. Met het nodige ‘gedoe’.

Even wennen

We moeten met z’n allen nog even wennen aan deze nieuwe situatie. En niet weten hoe lang het nog gaat duren, maakt het voor veel mensen nog moeilijker. Probeer daarom het hoofd koel te houden, en geef iedereen een beetje tijd en ruimte om te wennen. Maak het jezelf ook wat makkelijker en laat los wat je los kan laten. Het belangrijkste is dat je gezond blijft en hier doorheen komt zodat we over een tijdje alles weer op kunnen pakken.

Afleiding

Ik ben in ieder geval blij met onze katten. Die hebben nergens last van en bieden regelmatig afleiding en plezier. Zo had Jeroen vanochtend een briefje op de deur geplakt dat hij in een meeting zat met collega’s. Maar dat was wel heel aantrekkelijk voor één van de katten. Hij of zij sprong steeds tegen de deur en Jeroen vond later het briefje zo terug. Ach, zo hebben zij ook af en toe een pleziertje 😊

Ik ben bereikbaar

Heb jij juist in deze tijd even behoefte aan iemand die met je meedenkt? Omdat je zo opeengepakt zit, kunnen uitdagingen die bij hooggevoeligheid uitvergroot worden. Ik ben gewoon bereikbaar en via Skype of een ander kanaal kunnen we een afspraak plannen als je dat wilt.

Hou je goed en laat je niet gek maken.

Lieve groet, Judith

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.