Sceptisch maar uiteindelijk heel blij

Deze week een coachtraject afgerond met een jongen van 15. Hij vertelde tijdens de evaluatie dat hij in het begin sceptisch was en er eigenlijk niet zoveel zin in had. Hoe mooi is het dan dat hij nu zegt

‘Het heeft me goed geholpen. Ik voel me goed op school en thuis.’

Doel bereikt

Zijn doel was om zekerder te worden over zichzelf en daardoor ook zekerder over te komen naar een groep. ‘Alle opdrachten en de gesprekken hebben me goed naar mijn doel gebracht’ schreef hij op het evaluatieformulier. Vooral het kwaliteitenspel en de oefening met helpende gedachten hebben hem geholpen om zichzelf beter te leren kennen en positiever te denken.

Mijn ideale coachee

Ik vond het natuurlijk ook erg fijn om te horen dat hij mij een fijne coach vond ‘die goed naar me luisterde en echt liet merken dat ze me begreep’. Ik vertelde hem dat dat één van de redenen is dat ik graag hooggevoelige kinderen of jongeren coach. Omdat ik zelf hooggevoelig ben, begrijp ik hen ook goed, want ik herken veel dingen die ze vertellen.

Het was voor mij heel leuk om deze jongen te coachen, omdat hij heel open was en de oefeningen goed kon toepassen. Ondanks dat hij eerst dacht dat het niks voor hem was, pakte hij alles goed op en ik zag hem elke keer verder ontwikkelen. Erg mooi om te zien. Vandaag mocht hij nog een collage maken met knipsels die iets over hem zeiden uit tijdschriften. Ik had het je graag willen laten zien maar ik vond het te privé om te delen, want het paste echt perfect bij hem.

Nu mag hij zelf verder en ik heb er alle vertrouwen in.

Heb jij een puber die niet lekker in zijn of haar vel zit en zoek je iemand die met jullie meekijkt? Neem gerust contact met me op via het contactformulier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.