Lezing bij gastouderbureau De Bengel

Wat was het leuk, de lezing die ik deze week heb gegeven bij gastouderbureau De Bengel in Markelo. Ruim 30 gastouders waren er. Trots op mezelf, want ik had nog nooit voor zo’n grote groep gestaan en heel blij met de reacties van de gastouders.

 

Ik heb de gastouders verteld
– wat hooggevoeligheid is
– over prikkelverwerking en de verschillende soorten prikkels
– over overprikkeling en hoe je dat kunt herkennen
– de drie verschillende soorten hooggevoelige kinderen (introvert, extravert (druk) en kinderen met een sterke wil
– wat je kunt doen om deze verschillende type kinderen te helpen

 

Er was veel herkenning en voor veel deelnemers ook veel nieuwe informatie. Ik heb ze ook allemaal een test in laten vullen waarmee je in kunt schatten of je hooggevoelig bent of niet. Bij ongeveer de helft kwam er uit dat ze waarschijnlijk hooggevoelig zijn. Dat is niet zo gek in dit beroep ????, want ik merk dat veel mensen in beroepen in de zorg of verzorging hooggevoelig zijn.

 

Een paar reacties van de gastouders:

“ik herken nu bij mezelf dat ik dat zelf ook heb, nu pas!!!”

“veel bruikbare en herkenbare informatie”

“ik heb nu een duidelijk beeld van hsp”

“herkenbaar en ik zie nu mogelijkheden waardoor mijn kind bepaald gedrag vertoont”

 

En dat zijn een paar van de belangrijkste redenen voor mij om deze lezing te geven; meer bekendheid over hooggevoeligheid en meer herkenning.

Aan het eind van de lezing heeft iedereen nog tips meegekregen die ze aan ouders mee kunnen geven.

Ik vond het heel geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar!

Dank je wel Belia Hijlkema dat ik deze lezing bij jullie mocht geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.