Start training Ik leer leren

Maakt jouw puber een planning voor zijn (of haar) huiswerk? En doet hij er dan vervolgens ook iets mee?

Ze willen het vaak wel, maar er zijn zoveel andere dingen die die planning in de war kunnen schoppen. Geen zin, ach zoveel is het niet het kan later ook nog wel, schermpjes, social media, gamen, vrienden, hobby’s en sporten bijvoorbeeld.

Heeft je kind er al wel eens aan gedacht om die andere dingen ook op zijn planning te zetten? Want ontspanning hoort natuurlijk ook bij het leren. Tussendoor iets anders doen, kan heel goed helpen om daarna weer gemotiveerd verder te gaan. Als hij met tijdblokken aangeeft hoelang hij ergens mee bezig wil zijn (en zich daar natuurlijk wel aan houdt ????) dan weet hij precies hoeveel tijd hem iets kost.

Veel kinderen vinden het moeilijk om een planning te maken. Dat hebben ze ook nooit echt geleerd. Ze denken dat het veel tijd kost om dat te doen, maar uiteindelijk levert het alleen maar tijd op. Het geeft ook veel meer overzicht hoe ver hij ergens mee is. Door op tijd te beginnen met leren voor een proefwerk, het in stukken te hakken, een samenvatting te maken en te herhalen wat hij nog moeilijk vindt, leert hij veel effectiever en krijgt hij ook meer vertrouwen in zijn eigen kunnen.

Ben jij nu soms meer bezig met het huiswerk van je kind dan hijzelf? En wil je graag dat hij

???? zijn eigen manier van leren leert kennen

???? weet waar hij al goed in is en waarin hij nog kan verbeteren

???? meer zelfvertrouwen krijgt

???? meer gemotiveerd is om te leren

???? zelf een planning kan maken en zich daar ook aan houdt

???? weet wat hem afleidt en ideeën krijgt om zijn concentratie te verbeteren

zodat jij je er minder mee bezig hoeft te houden en je geen zorgen hoeft te maken?

 

Op 14 maart start ik met een groepstraining Ik leer leren voor kinderen in klas 1, 2 en 3. In 5 bijeenkomsten leert je kind vaardigheden die bij het leren horen. Door in een groep te werken, komt hij er ook achter dat hij niet de enige is die het nog moeilijk vindt. En het is leuk dat ze ook veel van elkaar kunnen leren.

Wanneer: 14-3, 21-3, 28-3, 4-4, 11-4
Tijd: 19.00 – 20.30
Waar: Kindercentrum Goor, Rozenstraat 1a Goor, ingang aan de Anjerstraat

 

Meer informatie over de training vind je hier Daar kun je je kind ook aanmelden.
Heb je nog vragen? Stel ze gerust.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *