Mijn kind en ik zijn allebei hooggevoelig. Wat nu?

Vanochtend heb ik kennisgemaakt met een moeder en haar zoon. Ze zijn allebei hooggevoelig.

 

Het is heel fijn voor de jongen dat zijn moeder ook hooggevoelig is. Want zij herkent als geen ander wat er gebeurt en welke gevoelens daar bij horen. Maar soms maakt dat het juist lastiger, omdat ze ook met haar eigen gevoeligheid te maken heeft. Zij kan ook overprikkeld raken en dan meereageren op de emoties van haar zoon.

 

Deze moeder heeft het gevoel dat ze in een cirkel zitten waar ze niet uitkomen. Ze kan zelf niet altijd meer relaxt zijn. Als hooggevoelig persoon voel je je daar dan vaak ook nog schuldig over en dat maakt het allemaal nog zwaarder. Daarom is het zo fijn dat ze hulp heeft gezocht, voor haarzelf én voor haar zoon.

 

Omdat hij nog heel jong is, ga ik juist ook met haar aan de slag. Als zij meer handvatten heeft hoe ze goed voor zichzelf kan zorgen en weet hoe ze met haar hooggevoeligheid om kan gaan, dan komt er bij haar meer ontspanning. Ze geeft op die manier het goede voorbeeld aan haar zoon en dat werkt weer door op hem.

 

Ik ga ook met de jongen werken. Hij heeft vaak last van een vol hoofd en reageert dan meestal boos. Hij wil graag meer rust in zijn hoofd, rustiger reageren en meer blij zijn. Op een spelende manier ga ik hem de verschillende emoties leren kennen en ervaren. En hem ervan bewust maken dat die er allemaal mogen zijn, en dat je zelf invloed hebt op je emoties. Natuurlijk heeft hij zijn ouders daarbij nodig, en die betrek ik daarom ook bij de sessies.

 

Misschien herken je dit en wil je ook meer weten over hooggevoeligheid? Je mag altijd contact met me opnemen voor vrijblijvend advies.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *