Ik leer het nooit ????

Ik leer het nooit

 

Dit is nou typisch een gedachte die je niet helpt maar er juist voor zorgt dat je niets meer doet.

Vorige week was de tweede bijeenkomst van de training Ik leer leren. Die gaat over faalangst en motivatie. Bij het thema faalangst komen rode (niet-helpende) en groene (helpende) gedachten aan bod.

 

Ik maak kinderen ervan bewust dat je gedachten bepalen hoe je je voelt. En dat ze ook bepalen wat je gaat doen, of juist niet gaat doen. Kinderen leren dat ze hun rode gedachten kunnen veranderen in groene. Door dat te doen, blijven ze in ieder geval in beweging. Want door te blijven oefenen, merken ze dat ze het wel kunnen leren, en dat vergroot hun zelfvertrouwen.

 

Hoe kan je ‘ik leer het nooit’ nu omzetten in een groene gedachte? Bijvoorbeeld ‘ik blijf het proberen’ of ‘als ik blijf oefenen wordt het vanzelf wel makkelijker’ of ‘ik kan het NOG niet’ of ‘ik mag om hulp vragen’. Het is wel belangrijk dat elk kind zijn eigen groene gedachte bedenkt, omdat die hem het beste helpt.

 

Na de herfstvakantie start ik met een nieuwe groepstraining. Wil je alvast meer weten? Op Ik leer leren vind je meer informatie over de training.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *