Poptalk geeft inzicht

Wat is Poptalk toch een fijne manier om inzicht te krijgen in situaties.

 

Ik coach een meisje van 14. Zij wil graag leren om makkelijker keuzes te maken en ze wil graag meer zelfvertrouwen.

 

Met behulp van Poptalk heb ik haar twee situaties laten uitbeelden. Eén waarin ze veel vertrouwen voelde. Dat was nadat ze iets had gedaan wat ze heel erg spannend vond en dat was gelukt. Op de foto bovenaan dit bericht zie je hoe het voor haar voelde, wat ze dacht, welke kleuren daarbij horen en welke dieren voor haar symbool staan bij dat gevoel.

fb suz angstig

Daarna vroeg ik haar de situatie uit te beelden van de spanning en onzekerheid die ze voelde vooraf aan wat ze deed. Dat heeft ze uitgebeeld op de foto hiernaast. Je ziet duidelijk het verschil. In de houding van het meisje dat ze heeft getekend, de donkere kleuren, de woorden en de dieren die bij dit gevoel horen.

 

Door haar de houdingen van beide situaties ook echt te laten ervaren, voelde ze zelf nog meer het verschil.

 

De situaties worden veel concreter door het zo uit te beelden. En daardoor kan je het gevoel van vertrouwen en blijdschap makkelijker verankeren.
Dat verankerde gevoel kan je naar boven halen op een moment dat je iets spannend vindt en je onzeker voelt. Denken aan de dieren die je kracht geven bijvoorbeeld, kan dan helpen om je zekerder te voelen en het ‘gewoon’ te doen zodat je dat fijne gevoel nadien weer echt kan voelen.

 

Wil je je kind ook laten ervaren hoe Poptalk kan helpen om een situatie beter te begrijpen? Neem dan gerust contact met me op.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *