Training mindset afgerond

Afgelopen woensdag kreeg ik een kadootje als bedankje van een jongen van 10 die bij mij een training heeft gedaan over mindset. Hij kwam bij mij omdat hij positiever wil denken.

De training geeft kinderen inzicht in de vaste mindset en groeimindset. Ze leren hun eigen mindset (her)kennen en wat de voordelen zijn van de groeimindset en de nadelen van de vaste mindset. Stap voor stap werken we toe naar het meer toepassen van een groeimindset omdat je daarmee veel meer kunt ontwikkelen en meer zelfvertrouwen krijgt. Bij een groeimindset vind je het bijvoorbeeld niet erg om fouten te maken, want van fouten kun je leren. En je vindt het ook leuk om uitdagingen aan te gaan.

Om te kunnen zien of je je doel bereikt (bij deze jongen dus positiever denken) gebruik ik vaak een schaal van 1 tot 10. In één van de eerste sessies stond hij op 5. Hij zou graag op 9 willen uitkomen. Op 10 hoefde niet, want hij hoefde ook niet altijd positief te denken . Gaandeweg de training ging hij naar 6 en 7,5 en in de laatste sessie stond hij op 8! Wat super om te zien dat elk kind zijn eigen dingen oppakt uit het coachen en daardoor groeit. Ik ben elke keer weer blij dat ik getuige mag zijn van zo’n proces.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.